Ontmoet ons op de Peddelpraat Winterbijeenkomst op zondag 28 januari 2018

GORE-TEX® Whirlpool Bib droogbroek (drop-seat / socks) - Dames

GORE-TEX® Whirlpool Bib droogbroek (drop-seat / socks) - Dames
Deze kano broek is ideaal om met een Rogue of TecTour te combineren tot een 'bijna' droogpak. De TecTour hals moet je dan wel goed sluiten als het ruig wordt. Met de TecTour komt er bij langdurig zwemmen misschien iets water binnen, maar dat zorgt dan nog niet voor problemen.

Sommige vrouwen vinden de 'drop-seat' in deze kajak broek onhandig en 'bulky', vooral tijdens het instappen in de kajak. Zij kiezen voor de optie van de bij de heren uitvoering gebruikte 'relief-zip', maar dan verlaagd. Met een plashulpstuk wordt het gemis van de 'drop-seat' opgelost.
Color
€  807,00

Kenmerken

Kenmerken

Groep Dames
Doelgroep Kajak
Stof GORE-TEX®
Kleur Black
Maten S, M, L, Custom
Kenmerken Evolution 3.21 oz. nylon 3-layer GORE-TEX® Pro Shell
GORE-TEX® socks
Drop-down zipper, metal tooth, waterproof Optiseal

Small chest pocket
Cordura® seat and knee patches, self-draining

Optional:
- Latex ankle gaskets (instead of socks)
- Lowered front-relief zip (instead of drop-seat zip)

Made from the same fabric as our dry suits, the Women's GORE-TEX® Whirlpool Bib comes standard with a drop-seat for women and GORE-TEX® socks. Integrates with a dry top to make a dry system.
Ervaringen

Niсo gebruikt de de Bib op zee altijd en op de Rijn in de winter, al meer dan vijf jaar lang. De Bib overleefde zijn eerste TecTour en overleeft waarschijnlijk ook zijn eerste Rogue.

A×el 'leeft' in zijn Bib gedurende zeekajak trektochten, waarbij bij wisselvallig weer de Bib aanblijft totdat hij de tent in duikt en hij 's-ochtends de Bib aantrekt voordat hij de tent uit kruipt. Op het land combineert hij, afhankelijk van het weer, de Bib met een fleece jas, de Full Zip jas of gelijk de TecTour. A×el's zeer vaak gebruikte Bib uit 2004, hoewel inmiddels 'bronsverkleurd' maakt grote kans zijn tweede TecTour (uit 2008) te overleven. A×el draagt de Bib / TecTour combinatie vaker dan zijn droogpak.

Voor de duidelijkheid: A×el en Niсo gebruiken hun Kokatat kleding zeer vaak en intensief voor hun werk; bij normaal regelmatig gebruik zal de levensduur van de GORE-TEX® Kokatat kleding minimaal twee keer zo lang zijn; denk aan minstens 5-8 jaar. A×el's en Niсo's eerste TecTour jacks stammen uit 2003 voor hun "Rond Nederland met de Zeekajak" en zijn tot 2010 intensief gebruikt.

Niсo gebruikt het 2003 jack (inmiddels zonder latex manchetten) nu nog tijdens zijn winterwerk als grondboorder. Want de jas is nog goed winddicht en bij het boren is het handig dat het jack goed rond de middel afsluit. Niсo draag het dan 8 uur per dag.

A×el heeft zijn toen inmiddels 'gatenversleten' jack teruggestuurd naar Kokatat als voorbeeld hoe het jack er na jaren intensief gebruik uit gaat zien; uiteindelijk slijt alles.

Het is te overwegen de Bib gelijk met latex enkelmanchetten te bestellen in plaats van de standaard GORE-TEX® sokken. A×el draagt de Bib zo vaak dat onvermijdelijk de sokken als eerste gingen lekken. In plaats van nieuwe sokken heeft A×el toen latex enkelmanchetten door Kokatat laten plaatsen. Dat bevalt hem zeer goed. Nooit meer kans op natte voeten door lekkende sokken, maar dan wel altijd natte voeten... Op het land is het met latex enkelmanchetten dan wel weer makkelijker om de Bib te gebruiken met sandalen, normale wandelschoenen of zelfs laarzen (bij trektochten).

Demo L
Verzendgewicht (g) 0.0000
Producent Kokatat
Herkomst Verenigde Staten
vaarMAATje©

Details

Vul je lichaamsmaten in onderstaande tabel in om te bepalen welke heren, dames of jeugd maat je past.

BELANGRIJK : Indien er van een bepaald kledingstuk geen dames of jeugd uitvoering beschikbaar is, kies dan de bij jouw gegevens behorende herenmaat !

Legend

Chest / Bust
Around fullest part of chest or bust, across shoulder blades

Waist
Where you normally wear pants

Hips
Around hip at fullest part

Inseam
From crotch seam to ankle bone

Sleeve
From wrist bone to the spine at back of neck, with elbow bent


NOTE : Deze berekeningen zijn gebaseerd op door Kōkatat verstrekte gegevens. Sommige maten hebben een overlappend bereik welke in bovenstaande berekeningen niet wordt weergegeven.

vaarMAATje© kan ook als Excel document geopend of gedownload worden om de ingevulde gegevens te kunnen bewaren en/of naar ons te e-mailen voor advies.