Cursussen

Schema Introductie Kajak Varen Kajak Vaardigheid A Toerkajak Vaardigheid Toerkajak Vaardigheid Extra Kajak Veiligheid Test Zeekajak Vaardigheid Zeekajak Vaardigheid Extra Zeekajak Tochtleider Zeekajak Theorie BCU 1 Star BCU 2 Star BCU 3 Star Sea BCU 4 Star Sea Leader BCU 5 Star Sea Leader BCU FSRT CNTP ONTP

Welke kajak cursus is geschikt voor jou? Dat hangt van je ervaring af. De cursussen zijn in een schema gezet. De makkelijkste cursus staat onderaan en de moeilijkste bovenaan. Het hangt van je ervaring af of je het beste aan het begin van het cursus schema kunt beginnen of ergens middenin kunt opstappen.

Klik op de blokjes in het schema om de beschrijving van de cursussen te lezen. In de beschrijving is steeds ook aangegeven welke ervaring gewenst is voor de cursus.

In de linkerkolom van dit scherm staat een lijst van alle cursussen die wij aanbieden, met daarbij selectiecriteria. Onderaan deze pagina worden de cursussen getoond die aan de selectiecriteria voldoen.

Dagcursus

De dagcursussen zijn over het algemeen van 09:00 tot 17:00 uur. Ze zullen meestal op zaterdag of zondag zijn. Een tweedaagse cursus is meestal in een een weekend, maar het kunnen ook twee zaterdagen of zondagen zijn. Doordeweekse cursussen zijn ook mogelijk.

Avondcursus

Een avondcursus start altijd in de eerste week van de maand en is iedere week op dezelfde avond, vier weken achter elkaar.

Lesblokken

De meeste cursussen bestaan uit vier lesblokken van twee uur. Bijvoorbeeld twee dagen van ieder vier uur of vier avonden van ieder twee uur. De tijd die we kwijt zijn aan verzamelen, lunchpauze en afsluiting valt niet onder de lesuren.

Aantal deelnemers

Iedere cursus heeft minimaal vier en maximaal acht deelnemers.

Groepen

Je kunt als groep intekenen. Dat heeft zo zijn voordelen. Als je met minimaal vier personen intekent weet je zeker dat de cursus doorgaat. Als je met zes personen bent, dan kunnen we een cursus maken die afwijkt van het standaardprogramma. Groepen krijgen korting: het vijfde en achtste groepslid zijn gratis; zie prijzen.

Privé

Je kunt privé les krijgen. Er kunnen dan geen andere personen meer intekenen op die les. Als je met één of twee personen een privé les boekt, dan betaal je het bedrag voor vier personen. Als je met meer dan twee personen (als groep) privé les wilt hebben dan betaal je het bedrag voor zes personen; zie prijzen.

Kanoverenigingen

We kunnen ook les geven bij kanoverenigingen. Als de kanovereniging een clubgebouw met douches en toiletten heeft, en voor de kajak van de instructeur zorgt, dan betaalt de vereniging voor vier personen, ongeacht het aantal deelnemers (met een maximum van acht); zie prijzen.

Materiaal

Wij maken voor onze lessen gebruik van polyester zeekajaks. Verder bestaat het materiaal uit een peddel, een zwemvest en een spatzeil. Je kunt ook je eigen kajak en materiaal gebruiken, indien dit geschikt is voor het type cursus dat je volgt.

Kalender

Je kunt ook in onze kalender of het activiteitenoverzicht kijken welke cursussen al gepland zijn en je daarbij inschrijven. Maar je kunt ook een eigen voorstel doen door contact met ons op te nemen.

WSV diploma's

De cursussen die wij geven volgen de kanosport richtlijnen van het Watersportverbond en kunnen, als je dit wilt, afgesloten worden met officiëel erkende WSV diploma's.


Tabel Lijst

Aflopende volgorde

24 Artikel(en)

 1. Introductie Zeekajakvaren
  € 120,00
  De cursus Introductie Zeekajakvaren biedt dé ideale kennismaking met de zeekajaksport. Of je nu al wel enige kajakervaring hebt of niet, we maken er een leuk weekend van.

  De eerste dag besteden we veel aandacht aan bootgevoel en maken we je snel wegwijs in de benodigde vaartechnieken. De tweede dag varen we een mooie tocht waarbij je de zeekajak technieken kunt toepassen en bijschaven.
 2. Kajak Vaardigheid A (KVA)
  € 120,00
  2018-03-03SpringersdiepBrouwersdam3 - 4 mrt
  Inschrijven
  2018-04-07SpringersdiepBrouwersdam7 - 8 apr
  Inschrijven

  In deze kajakvaardigheid cursus gaan we de puntjes op de 'i' zetten van de technieken uit de cursus Introductie Kajakvaren. We breiden de technieken ook iets uit. Zo oefenen we bijvoorbeeld ook hoe je anderen weer in hun kajak helpt.

  Na deze cursus kun je goed genoeg varen om ook bij slechter weer of moeilijkere omstandigheden zelfstandig te gaan varen. Ook ben je goed genoeg om met bepaalde georganiseerde zeetochten mee te kunnen.
 3. Zee Vaardigheid
  € 120,00
  2018-03-10SringersdiepBrouwersdam10 - 11 mrt
  Inschrijven
  2018-03-30Zeekajak.NLHarlingen of Lauwersoog30 mrt - 2 apr
  Inschrijven
  2018-04-21SpringersdiepBrouwersdam21 - 22 apr
  Inschrijven

  In deze zeevaardigheid cursus pas je het geleerde van Kajak Vaardigheid B toe op zee. Je zult je technieken dan ook echt nodig hebben. In de golven oefen je de steunen of je zult technisch goed moeten varen om tegen windkracht vijf in te peddelen. Brandingvaren is ook een onderdeel in deze cursus.

  Na deze cursus beheers je alle technieken die je nodig hebt om met de meeste zeetochten mee te kunnen.
 4. Zeekajakweek Vlieland
  € 250,00
  2018-08-25Zeekajak.NLVlieland25 - 31 aug
  Inschrijven

  We kamperen op camping Stortemelk en varen iedere dag op de Noordzee of Waddenzee.

  We oefenen de technieken die nodig zijn voor CWO Zeekajak Vaardigheid. Ook besteden we aandacht aan navigatie en tochtplanning.
 5. Bikkelweekend
  € 120,00
  We varen twee dagen op de Grevelingen en één nacht kamperen we op een onbewoond eiland. De route en het overnachtingseiland bepalen we pas op zaterdag, dat is afhankelijk van het weer in die twee dagen. Het is niet mogelijk om maar één dag mee te varen.

  Behalve de juiste kajakuitrusting is een goede kampeeruitrusting natuurlijk belangrijk. Nog beter/warmer is het om met iemand de tent te delen.
 6. Luxe Weekend
  € 120,00
  Dit weekend overnachten we in een luxe bungalow aan het Grevelingenmeer.

  Je hebt de mogelijkheid om vier dagen te komen varen, maar je mag ook minder dagen komen. Overdag varen we steeds een ander traject op de Grevelingen, Oosterschelde of Noordzee. We oefenen technieken, navigeren en leiding geven, toegespitst op jouw niveau. 's Avonds hebben we de mogelijkheid om theorie te leren en tochten te plannen.
 7. Personal Coaching
  € 240,00
  We bieden ook maatwerk privé cursussen en personal coaching.

  Met individuele coaching kan heel specifiek gewerkt worden aan de vaartechnieken. Met name met voorwaarts varen kan met privé les snelle en goede vorderingen wordem gemaakt.

  Bij een privé cursus (individueel of met kleine groepen tot vier persone) kan ook zeer effectief gebruik gemaakt worden van video-analyse.
 8. Zeekajaktraining in de avond
  € 25,00
  Iedere donderdagavond is er zeekajaktraining. Bij de inschrijving kun je zelf aangeven wat je wilt doen die avond. De eerste inschrijving bepaalt het onderwerp.

  Vanaf half september, als het al vroeger donker wordt, maken we video's en bekijken die daarna in het clubgebouw. In oktober gaat het over in nacht varen of theorie.
 9. Opleiding Instructeur Niveau 3
  € 400,00
  Cursus voor Instructeur Kajak of Open kano.

  Zeekajak.NL organiseert een vierdaagse cursus voor Instructeur Niveau 3 die start in de winter, zodat je onderbouwt in de startblokken staat om stage te lopen in het voorjaar.

  De cursus is bedoeld voor mensen die instructeur willen worden voor 3 verschillende disciplines,
  te weten:
  - Binnenwater A (open kano of kajak),
  - Binnenwater B (open kano of kajak) of
  - Zeekajak.
 10. Introductie Kajakvaren
  € 120,00
  2018-03-17Zeekajak.NLVierbannen Ouwerkerk17 - 18 mrt
  Inschrijven
  2018-04-14Zeekajak.NLVierbannen Ouwerkerk14 - 15 apr
  Inschrijven

  In deze cursus komen de basis vaardigheden van het kajakvaren aan bod. Ook wordt er geoefend hoe je onder water uit de kajak komt en weer in de kajak klimt of met de kajak naar de kant zwemt.

  Na de cursus heb je voldoende kennis en zelfvertrouwen om bij mooi weer op beschut water zelfstandig te gaan varen of met een georganiseerde tocht mee te gaan.
 11. Kajak Vaardigheid B
  € 120,00
  In deze kajakvaardigheid cursus leer je er weer technieken bij. Zo leer je de hoge steun en X-reddingen. Ook de eerder geleerde vaardigheden verbeter je en je leert deze te combineren tot vloeiende bewegingen.

  Na deze cursus beheers je alle vaardigheden die je nodig hebt bij zeekajak varen, brandingvaren of wildwatervaren. Alleen eskimoteren kun je waarschijnlijk nog niet.
 12. Kajak Veiligheid Test
  € 120,00
  In deze kajakveiligheid cursus leer je allerlei manieren om mensen te redden die op en in het water met de kajak in de problemen zijn gekomen; een soort EHBO, maar dan voor kajakvaarders.

  Iedereen die andere kajak vaarders begeleidt of met anderen onder moeilijke omstandigheden vaart zou deze cursus gedaan moeten hebben.
 13. Toer Vaardigheid
  € 120,00
  In deze toervaardigheid cursus pas je het geleerde van Kajak Vaardigheid B toe op rivieren en meren. Je zult je technieken dan ook echt nodig hebben. In de golven oefen je je steunen of je zult technisch goed moeten varen om tegen windkracht vijf in te peddelen. Je leert ook varen in de omgeving van andere scheepvaart als rijnaken en zeilboten.

  Na deze cursus beheers je alle technieken en theorie die je nodig hebt om op een tocht op binnenwater mee te varen of zelf een eenvoudige tocht te leiden op binnenwater tot en met windkracht vier.
 14. Steunen en Rollen
  € 120,00
  In deze cursus ga je verder met de hoge steun. En die oefenen we zo goed dat het geen hoge steun meer heet, maar een eskimorol. Ook leren we scullen, de techniek waarbij je kajak op zijn kant ligt, en jij met je romp en hoofd in het water, terwijl je wel kunt blijven ademen.

  Als je de technieken die je tijdens deze cursus leert eigen maakt, dan hoef je zelden meer te zwemmen.
 15. Toer Vaardigheid Extra
  € 150,00
  In deze toervaardigheid cursus leer je varen in moeilijke omstandigheden op grote meren en rivieren. Je past alle technieken van CWO Toerkajak Vaardigheid en Scullen & Rollen toe bij windkracht vijf of zes. Andere belangrijke onderdelen zijn navigeren en tocht leiderschap. Je zal al je vaardigheden uit de kast moeten halen om bij windkracht vijf of zes te varen, surfen, redden én een groep te leiden.

  Na deze cursus weet je wat in huis moet hebben om het brevet CWO Toerkajak Vaardigheid Extra te halen. Je kunt meevaren met een tocht bij windkracht vijf of zes op binnenwater zonder in problemen te komen.
 16. Zee Vaardigheid Extra
  € 180,00
  In deze zeevaardigheid-extra cursus leer je varen in moeilijke omstandigheden op zee. Je past alle technieken van CWO Zeekajak Vaardigheid en Scullen & Rollen toe bij windkracht vijf of zes op zee. Andere belangrijke onderdelen zijn navigeren en tocht leiderschap. Je zal al je vaardigheden uit de kast moeten halen om bij windkracht vijf te varen, navigeren, surfen, redden, én een groep te leiden.

  Na deze cursus weet je wat je in huis moet hebben om het brevet CWO Zeekajak Vaardigheid Extra te halen. Je kunt meevaren met een tocht bij windkracht vijf of zes op zee zonder in problemen te komen.
 17. Zeekajak Tochtleider
  € 0,01
  Een zeekajak tochtleider is in staat om tochten op de Nederlandse Wadden en Kustwateren te plannen, uit te voeren en te leiden die geschikt zijn voor vaarders tot en met Zeevaardigheid. De tochtleider beschikt daarbij over voldoende kennis, inzicht en vaardigheden om dit zelfstandig en verantwoord te doen.
 18. Zeekajakweek Zeeland
  € 240,00
  Hou je van Zon, Water, Zee en Uitdaging? Zoja, dan is deze week iets voor jou! In vijf dagen leren we je kajak varen op rivieren, meren en zee. Vijf dagen lang spelevaren, zwemmen, zonnen, plezier en genieten.

  Het is niet nodig om al eens in een kajak gevaren te hebben. Als het je maar leuk lijkt en je van water houdt. Wij zorgen voor de kajak, leren je goed varen en begeleiden je op het weidse water.
 19. Wildwater varen met zeekajaks
  € 60,00
  Eén van de uitdagingen van zeekajak vaarders is het varen in gebieden met (zeer) sterke getijstromen en zogenaamde tide-races en overfalls, zoals die te vinden zijn in Anglesey (Wales). Dit is wildwatervaren op zee, maar dan wel met zeekajaks.

  Wij leren je in Nederland wildwatervaren met een zeekajak. Dit is een mooie voorbereiding voor een bezoek aan Anglesey; het mekka van het varen in tide-races en overfalls.
 20. Rol Simulator
  € 10,00
  De rol is voor de meeste kajakvaarders een techniek die ze graag willen beheersen. Het is een 'kunstje' die tot de verbeelding spreekt; je slaat om en je komt weer boven.

  Deze techniek wordt meestal in een warm zwembad geleerd. Met de rolsimulator kun je de rol oefenen zonder nat te worden. Bovendien kun jij horen wat de instructeur zegt en kan de instructeur precies zien wat je doet.
 21. Steun Simulator
  € 3,00
  De rol is leuk, maar steunen is belangrijker! De lage steun is een techniek die iedereen zou moeten kunnen. De hoge steun is een techniek die voor velen moeilijk is aan te leren.

  Als aanvulling op de rolsimulator hebben wij de steunsimulator ontwikkeld. Met deze simulator kunnen de lage en hoge steun op het droge worden geoefend.
 22. Peddel Test
   
  Hoe lang moet jouw peddel zijn? Met een smal blad of een breed blad? Een groot of een klein blad? Moet de steel recht zijn of is zo'n knik in de steel toch beter? En hoe is het om met een Wing peddel te varen?

  Op de zaterdag vóór de Veluwe Rally organiseren we een dag waarop je allerlei peddels kunt testen. Op de camping van Giesbeek zijn wij dan aanwezig om je te adviseren, maar vooral gaat het er om dat je de peddels kunt testen op het water.
 23. Theorie Cursus
  € 10,00
  Wij verzorgen theorie cursussen die betrekking hebben op het kajak varen in het algemeen of zeekajak varen in het bijzonder.

  Zo kunnen we een cursus geven, bijvoorbeeld verspreid over meerdere avonden of dagen, over de theorie voor zeekajakvaarders. Of een cursus over onderkoeling en EHBO bij het kajak varen inclusief oefeningen.
 24. ZVE / CN&TP
  € 120,00
  Voor deze theorie cursus huren we een vakantiehuis en maken er een leerzaam en gezellig weekend van.

  De onderwerpen zullen gebaseerd zijn op het theorieboek WSV Zeevaardigheid-Extra, maar we zullen vast meer behandelen dan je in het boek kan lezen.

  De cursus is ook geldig als Coastal Navigation & Tidal Planning van Britisch Canoeing (BC); een voovereiste voor de BC Moderate Water Sea Kayak Leader award.

Tabel Lijst

Aflopende volgorde

24 Artikel(en)