Ontmoet ons op de Peddelpraat Winterbijeenkomst op zondag 28 januari 2018

Nigel Dennis Explorer

Wilt u onze zeekajaks eerst proefvaren ? Dat kan en daar zijn geen kosten aan verbonden. Daarnaast kunt u bij ons, onder voorwaarden, zeekajaks huren en krijgt u de huurprijs terug als u besluit een zeekajak bij ons te kopen.
Nigel Dennis Explorer
De Nigel Dennis Explorer is de langere uitvoering van de Romany. Met meer pakruimte is de kajak geschikt voor trektochten van een week of langer.

De van de Romany afkomstige robuuste en betrouwbare vaareigenschappen, in ruwe omstandigheden en onder belading, hebben van de Explorer wereldwijd de populairste expeditie zeekajak gemaakt.

De lezers van het internationaal toonaangevende Sea Kayaker Magazine hebben vanaf 2008 de Explorer onafgebroken (!) uitgeroepen tot "Best Expedition Kayak". Dit predikaat wordt steeds voor een periode van 4 jaar verleend.
€  2.990,00

Kenmerken

Kenmerken

Kenmerken

Doelgroep

Vaarders met een gewicht tot 95 kg en/of 1,90 m lengte.

Ontwerp

De NDK Explorer is in 1993 ontworpen als het grote broertje van de Romany voor gebruik bij expedities. De oorspronkelijke (maar verwarrende) naam was Romany Explorer. De zeekajak is langer en heeft meer pakvolume. De voor- en achtersteven lopen iets minder op (minder zeeg), maar is toch nog steeds goed wendbaar. Het achterdek is laag voor een makkelijke kenterrol. De kuip heeft een grote "sleutelgat" opening met dijbeen steunen, zoals die ook algemeen bij wildwater kajaks aanwezig is. Dit geeft perfect bootcontact en toch is snel in- en uitstappen mogelijk als dat nodig is in moeilijke omstandigheden (bijvoorbeeld bij rotskusten en branding). Ook op binnenwater met soms hoge walkanten is de sleutelgat kuip gebruiksvriendelijk. Door de grip die de dijbeen steunen bieden is het bovendien niet altijd meer nodig de zijkanten van het zitje op te vullen voor een beter heupcontact.Dit geeft perfect bootcontact en toch is snel in- en uitstappen mogelijk als dat nodig is! De zeekajak heeft drie compartimenten. Het dagluik is aan de rechterkant (uit het midden) gemonteerd, zodat dit ook goed bereikbaar is tijdens het varen. Het schot achter het zitje staat schuin, zodat het water er bij x-reddingen al uitloopt als de zeekajak wordt opgetild; de zeekano over het dek trekken is niet nodig.

Vaareigenschappen

De Explorer is een echte expeditie zeekano. Door de lange waterlijn is het een redelijk snelle zeekajak. De zeekajak reageert zeer goed op opkanten, wat het aanleren en toepassen van een juiste vaartechniek bevorderd. Er is voldoende ruimte voor bagage voor een meerweekse trektocht. De zeekajak vaart heel goed met achterop komende golven. Door het volume in de voorpunt duikt de zeekajak niet in de golven en dit zorgt ervoor dat de zeekajak, samen met de goede wendbaarheid, zeer goed surft. De zeekajak blijft ook goed bestuurbaar bij harde wind. De Explorer reageert zeer betrouwbaar en voorspelbaar, zelfs onder de meest ruwe vaaromstandigheden.

Vaartesten

Er is een uitgebreid onafhankelijk testverslag beschikbaar van de Explorer (Nederlandstalig).
In het tijdschrift Sea Kayaker Magazine van April 2004 is een testverslag van de Explorer gepubliceerd (Engelstalig).

Lengte (cm) 533
Breedte (cm) 54
Diepte (cm) 34.5
Kuip (cm) 82
Voorluik (liters) ± 73
Cockpit (liters) ± 147
Achterluik (liters) ± 56
Dagluik (liters) ± 37
Diameter voorluik (cm) 24
Diameter achterluik (cm) 24
Diameter dagluik (cm) 18
Ovaal achterluik Optie
Kniebuis / Dekluik Optie
Variabele skeg Ja
Producent Sea Kayaking UK
Herkomst Nee
Verzendgewicht (g) 0.0000

Alternatieven