Nigel Dennis Explorer High Volume

Wilt u onze zeekajaks eerst proefvaren ? Dat kan en daar zijn geen kosten aan verbonden. Daarnaast kunt u bij ons, onder voorwaarden, zeekajaks huren en krijgt u de huurprijs terug als u besluit een zeekajak bij ons te kopen.
Nigel Dennis Explorer High Volume
De Nigel Dennis Explorer High Volume heeft een aangepaste kuip en een hoger bovendek ten opzichte van de standaard Explorer.
€  2.990,00

Kenmerken

Kenmerken

Kenmerken

Doelgroep

Vaarders zwaarder tot 110 kg en/of langer dan 1,90 m en/of grote voeten.

Ontwerp

De NDK Explorer High Volume zeekano is ontwikkeld voor de vaarder die meer beenruimte nodig heeft of lekkerder vaart met meer opgetrokken knieën. Dit is gerealiseerd door een groter volume in de kuip en extra ruimte bij de dijbeensteunen (zie afbeelding). Tussen de bovenkant van het zitje en de onderkant van het bovendek is 4 cm extra ruimte gecreëerd. De romp is niet gewijzigd.

Vaareigenschappen

Een goed bootcontact dat afgestemd is op de lichaamsbouw van de vaarder. De vaareigenschappen van de High Volume uitvoering zijn gelijk aan die van de standaard Explorer. Echter door het hogere bovendek ter plaatse van de kuip is de zeekajak iets windgevoeliger, wat door het (hogere) gewicht van de vaarder wordt gecompenseerd.

Vaartesten

In het tijdschrift Ocean Paddler Magazine van augustus 2007 (uitgave 002) is een testverslag gepubliceerd van de Explorer High Volume (Engelstalig).

Lengte (cm) 533
Breedte (cm) 56
Diepte (cm) 35
Kuip (cm) 82
Voorluik (liters) ± 73
Cockpit (liters) ± 152
Achterluik (liters) ± 56
Dagluik (liters) ± 38
Diameter voorluik (cm) 24
Diameter achterluik (cm) 24
Diameter dagluik (cm) 18
Ovaal achterluik Optie
Kniebuis / Dekluik Optie
Variabele skeg Ja
Producent Sea Kayaking UK
Herkomst Verenigd Koninkrijk
Verzendgewicht (g) 0.0000

Alternatieven