Toerkajak Vaardigheid (TV)

Toerkajak Vaardigheid (TV)
In deze toervaardigheid cursus pas je het geleerde van Kajak Vaardigheid B toe op rivieren en meren. Je zult je technieken dan ook echt nodig hebben. In de golven oefen je je steunen of je zult technisch goed moeten varen om tegen windkracht vijf in te peddelen. Je leert ook varen in de omgeving van andere scheepvaart als rijnaken en zeilboten.

Na deze cursus beheers je alle technieken en theorie die je nodig hebt om op een tocht op binnenwater mee te varen of zelf een eenvoudige tocht te leiden op binnenwater tot en met windkracht vier.
€ 120,00
Kenmerken

Kenmerken

Kenmerken

Schrijf je in voor één van de getoonde data of vraag vrijblijvend deze activiteit aan zodat we deze mogelijk opnemen in onze kalender.

Ervaring

Om aan de cursus deel te nemen moet je de cursus Kajak Vaardigheid B gevolgd hebben, of vergelijkbare cursus ervaring hebben.

Uitrusting

Op dit niveau verwachten we dat je beschikt over een eigen zeekajak en complete uitrusting. Mocht je de eigen uitrusting voor deze cursus niet kunnen of willen gebruiken, dan kun je dat bij ons huren voor de duur van de cursus:
- Zeekajakhuur: 30 euro (omvat zeekajak, peddel, spatzeil en zwemvest)
- Kledinghuur: 10 euro (omvat wet-suit en kano-anorak)

Tijd

De cursus omvat 8 lesuren verdeeld over twee dagen.

Locatie

De cursus moet in de nabijheid van uitdagend water plaatsvinden, zoals het Markermeer of de Waal.

Examen

Na de cursus kun je aan het examen CWO Toerkajak Vaardigheid deelnemen. Dit examen bestaat uit een praktijk- en een theoriegedeelte. Het theorie gedeelte is echter ook pittig en de theorie komt tijdens de cursus niet volledig aan bod. Je zult zelf het cursusboek moeten doornemen. Bovendien moet je drie dagtochten op binnenwater hebben gevaren, op drie verschillende typen water, van voldoende lengte. Als je slaagt krijg je het officiée brevet CWO Toerkajak Vaardigheid.

Verwacht niveau KVT, KVB
Leidt op voor niveau TVE
Tijdsduur 8 uur verdeeld over twee dagen
Land Nederland
Aanbieder Zeekajak.NL