Toerkajak Vaardigheid Extra (TVE)

Toerkajak Vaardigheid Extra (TVE)
In deze toervaardigheid cursus leer je varen in moeilijke omstandigheden op grote meren en rivieren. Je past alle technieken van CWO Toerkajak Vaardigheid en Scullen & Rollen toe bij windkracht vijf of zes. Andere belangrijke onderdelen zijn navigeren en tocht leiderschap. Je zal al je vaardigheden uit de kast moeten halen om bij windkracht vijf of zes te varen, surfen, redden én een groep te leiden.

Na deze cursus weet je wat in huis moet hebben om het brevet CWO Toerkajak Vaardigheid Extra te halen. Je kunt meevaren met een tocht bij windkracht vijf of zes op binnenwater zonder in problemen te komen.
€ 150,00
Kenmerken

Kenmerken

Kenmerken

Schrijf je in voor één van de getoonde data of vraag vrijblijvend deze activiteit aan zodat we deze mogelijk opnemen in onze kalender.

Ervaring

Om aan de cursus deel te nemen moet je de cursus CWO Toerkajak Vaardigheid en Scullen & Rollen gevolgd hebben, of vergelijkbare cursus ervaring hebben.

Uitrusting

Op dit niveau verwachten we dat je beschikt over een eigen zeekajak en complete uitrusting. Mocht je de eigen uitrusting voor deze cursus niet kunnen of willen gebruiken, dan kun je dat bij ons huren voor de duur van de cursus:
- Zeekajakhuur: 30 euro (omvat zeekajak, peddel, spatzeil en zwemvest)
- Kledinghuur: 10 euro (omvat wet-suit en kano-anorak)

Tijd

De cursus omvat 12 lesuren, te verdelen over twee volle dagen of in een weekend.

Locatie

De cursus moet op uitdagend water plaatsvinden, zoals het Markermeer of de Waal.

Examen

Deze cursus is een goede voorbereiding op het examen CWO Toerkajak Vaardigheid Extra. Maar waarschijnlijk ben je nog niet goed genoeg en moet je eerst meer oefenen of nogmaals de cursus doen. Het examen bestaat uit een praktijk- en een theoriegedeelte. Het theorie gedeelte is echter ook pittig en dit is tijdens deze cursus slechts beperkt aan bod gekomen. Bovendien moet je enkele meerdaagse tochten op binnenwater varen. Als je slaagt, krijg je het officiële brevet CWO Toerkajak Vaardigheid Extra.

Verwacht niveau TV
Leidt op voor niveau Instructeur
Tijdsduur 12 uur verdeeld over twee dagen
Land Nederland
Aanbieder Zeekajak.NL