Ontmoet ons op de Peddelpraat Winterbijeenkomst op zondag 28 januari 2018

Theorie

Theorie
Wij verzorgen theorie cursussen die betrekking hebben op het kajak varen in het algemeen of zeekajak varen in het bijzonder.

Zo kunnen we een cursus geven, bijvoorbeeld verspreid over meerdere avonden of dagen, over de theorie voor zeekajakvaarders. Of een cursus over onderkoeling en EHBO bij het kajak varen inclusief oefeningen.
€ 10,00
Kenmerken

Kenmerken

Kenmerken

Schrijf je in voor één van de getoonde data of vraag vrijblijvend deze activiteit aan zodat we deze mogelijk opnemen in onze kalender.

Algemeen

Wanneer we theorie cursussen aanbieden met een openbare intekening, dan staan die in het activiteiten overzicht en in de kalender. Maar je kunt natuurlijk ook een theorie cursus aanvragen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en prijzen.

Theorie voor zeekajakvaarders

Tijdens vijf avonden behandelen we de theorie die belangrijk is voor zeekajakvaarders. De inhoud is gebaseerd op de theorie die hoort bij de cursus CWO Zeekajak Vaardigheid. Elke cursusavond bestaat uit drie kwartier waarin de theorie uitgelegd wordt met daarna driekwartier opdrachten en oefeningen om de theorie toe te passen.

In de wintermaanden wordt deze cursus ook als driedaagse cursus aangeboden in de weekenden; zie hiervoor de kalender.

Tijden

Vrijdagavond van 19:30 t/m 21:30.

Locatie

Hollandseweg 78 Wageningen.

Prijs

10 euro per persoon per avond of 40 euro per persoon voor vijf avonden.

Weerkunde

Op deze avond leer je hoe het weer in Europa tot stand komt, hoe fronten bewegen naar Nederland en wat dat praktisch voor ons als kajakvaarders betekent. Met behulp van weerkaarten leer je het weer voor de komende dagen zelf te voorspellen, zodat je de weerberichten van de kustwacht, het KNMI en bijvoorbeeld WindGuru goed begrijpt. Ook lokale weersontwikkelingen leggen we uit, zodat je ook daarop bedacht bent. En we leren je welke bronnen van weerberichten er zijn en hoe je die moet interpreteren. Deze cursus gaat verder dan nodig is voor CWO Zeekajak Vaardigheid, het is ongeveer wat je moet weten voor CWO Zeekajak Vaardigheid Extra.

Getijden en Stroming

Op deze avond leggen we uit hoe de getijden ontstaan en wat hun invloed is op stroming en waterstanden. Je leert hoe de stromingsatlas werkt en waar je gegevens over getijden en stroming kunt vinden.

Kaart en Kompas

Op deze avond leer je hoe land- en zeekaarten gemaakt worden en wat er allemaal op te zien valt. Je leert koersen uitzetten en afstanden meten. Ook leer je een kompas koers in het veld te meten en die over te zetten naar de kaart.

Tochtplanning

Op deze avond gebruik je de kennis van de vorige avonden om systematisch tochten te plannen. Daarbij rekening houdend met weer, stroming, getijden en gevaarlijke situaties. Waarschijnlijk gaan we iets dieper op de stof in dan nodig is voor CWO Zeekajak Vaardigheid.

Leidt op voor niveau TV, ZV, TVE, ZVE
Land Nederland
Regio Gelderland
Aanbieder Zeekajak.NL