Ontmoet ons op de Peddelpraat Winterbijeenkomst op zondag 28 januari 2018

Weekend Theorie ZVE & CN&TP

Weekend Theorie ZVE & CN&TP
Voor deze theorie cursus huren we een vakantiehuis en maken er een leerzaam en gezellig weekend van.

De onderwerpen zullen gebaseerd zijn op het theorieboek WSV Zeevaardigheid-Extra, maar we zullen vast meer behandelen dan je in het boek kan lezen.

De cursus is ook geldig als Coastal Navigation & Tidal Planning van Britisch Canoeing (BC); een voovereiste voor de BC Moderate Water Sea Kayak Leader award.
€ 120,00
Kenmerken

Kenmerken

Kenmerken

Vakantiehuis

Voor deze cursus huren we een vakantiehuis en maken er een leerzaam en gezellig weekend van. Dit vakantiehuis staat in Zeeland, niet ver van zee. We verblijven daar van vrijdagavond tot zondagavond. Het weekend start op vrijdagavond met een avondmaaltijd (ook voor laatkomers) en eindigt op zondagavond vroeg ook met een maaltijd.

Cursus

Na de maaltijd op vrijdag hebben we nog tijd voor theorie en leuke gesprekken. Op zaterdag starten we uiteraard met ontbijt. De hele dag hebben we theoriecursus, maar we bieden dat in allerlei werkvormen aan. We gaan niet het water op, maar waarschijnlijk wel naar het water. De cursus wordt onderbroken voor lunch, high tea en diner. Ook zondag gaan we zo door, maar eindigen met een vroeg diner, zodat iedereen weer op tijd thuis is. Tenzij je nog een nacht wilt blijven slapen, want we huren het huis tot maandagmorgen.

Onderwerpen

De onderwerpen van de cursus zullen gebaseerd zijn op het ZVE-theorieboek, maar we zullen vast meer behandelen dan je in het boek kan lezen. De cursus is ook geldig als Coastal Navigation & Tidal Planning die een verplicht onderdeel is van de Moderate Water Sea Kayak Leader opleiding van British Canoeing. Axel kan als BC Coach/Assessor deze cursus officieel geven.

Niveau

De cursus is bedoeld voor mensen die al Zeevaardigheid hebben en nu door willen gaan voor Zeevaardigheid-Extra. Als je nog geen Zeevaardigheid hebt mag je ook komen, maar bedenk dat we de theorie voor Zeevaardigheid bekend veronderstellen. Het is dus geen voorbereiding voor je ZV-theorie-examen. Beheers je die ZV stof nog niet ga dan adviseren we je naar de cursusdagen van de NZKV te gaan die rond dezelfde tijd georganiseerd worden.

Examen

Aan deze weekendcursus zit geen theorie-examen vast. Wil je het examen doen dan kan dat in maart of april bij de NZKV, gelijktijdig met het ZV-theorie-examen dat zij organiseren. Dat vindt plaats in Tienhoven. De cursus CN&TP kent geen examen. Aanwezigheid tijdens ons weekend is voldoende. Op verzoek zal Axel dit doorgeven aan British Canoeing.

Tijdstip

Vrijdag 2 februari t/m zondag 4 februari 2018.
Welkom vanaf vrijdag 16:00 uur tot maandag 10:00 uur.

Kosten

De cursus kost 120 euro per persoon.
De overnachting zal tussen 30 en 50 euro per persoon kosten voor het hele weekend.
De maaltijdkosten rekenen we achteraf af met alle eters.
British Canoeing rekent GBP 10 per CN&TP certificaat (GBP 5 voor BC leden).

.
Verwacht niveau ZV
Leidt op voor niveau ZVE, BCU 4* Sea, BCU CN&TP
Tijdsduur 16 uur
Land Nederland
Regio Zeeland
Aanbieder Zeekajak.NL