Ontmoet ons op de Peddelpraat Winterbijeenkomst op zondag 28 januari 2018

Schotland Trektocht Oban

Schotland Trektocht Oban
Schotland is voor kajakvaarders bekend om zijn vele kleine eilanden waar sterke stromingen tussendoor gaan en met ruines en kastelen op de eilanden. En zo ziet het gebied ten zuiden van Oban waar we naar toe gaan er ook uit.
€ 250,00
Kenmerken

Kenmerken

Kenmerken

Schrijf je in voor één van de getoonde data of vraag vrijblijvend deze activiteit aan zodat we deze mogelijk opnemen in onze kalender.

Vaargebied

In dit gebied ligt de beroemdste draaikolk van Europa, in de zeestraat van Corryvrecken. En ook de de Grey Dogs tide-race is heel bekend. Deze zijn machtig om te zien, maar er zijn ook kleinere tide-races die mooi zijn om door te varen.

Het gebied ligt redelijk beschut voor Schotse begrippen, zodat we altijd wel ergens kunnen varen. Een prima gebied om kennis te maken met zeekajak varen in Schotland.

Tochtleiding

De tochtleider is Niсo Middelkoop, WSV instructeur zeekajakvaren. Hij is hier vaker geweest en is zeer bekend met het vaargebied.

Doelstelling

Het plan is om met volledige kampeerbagage een trektocht langs de eilanden te maken. Of dit ook kan en via welke route is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Het is ook een opleidingsweek, er zal uitleg gegeven worden over tochtplanning en navigatie en je krijgt de gelegenheid je technieken te verbeteren in de golven.

Vereist Niveau

Om mee te kunnen varen dien je minimaal het niveau Kajak Vaardigheid A te hebben. We zullen de zwaarte van de tochten hierop afstemmen. Je moet dit jaar wel voldoende gevaren hebben om de dagelijkse afstanden (indicatie: 20 km) af te kunnen leggen.

Wanneer, wat en waar

De ontmoetingsplaats is een camping iets ten zuiden van Oban. Aankomst in de loop van zaterdag. De eerste vaardag is zondag. De laatste vaardag is vrijdag.

Kosten

De reis- en verblijfkosten zijn voor rekening van de deelnemer. De minimale deelname is vier personen en de maximale deelname is zeven personen.

Materiaal

We gaan ervan uit dat je je eigen zeekajak, kampeer en kook-uitrusting gebruikt. Het is mogelijk om zeekajak, peddel en zwemvest te huren, maar dit moet wel ruim van tevoren bekend zijn vanwege het transport vanuit Nederland of de huur ter plaatse.

Verwacht niveau KVA
Leidt op voor niveau ZV
Tijdsduur 6 dagen
Land Verenigd Koninkrijk
Regio Scotland
Aanbieder Zeekajak.NL