Peddeltest

Peddeltest
Hoe lang moet jouw peddel zijn? Met een smal blad of een breed blad? Een groot of een klein blad? Moet de steel recht zijn of is zo'n knik in de steel toch beter? En hoe is het om met een Wing peddel te varen?

Op de zaterdag vóór de Veluwe Rally organiseren we een dag waarop je allerlei peddels kunt testen. Op de camping van Giesbeek zijn wij dan aanwezig om je te adviseren, maar vooral gaat het er om dat je de peddels kunt testen op het water.
Kenmerken

Kenmerken

Kenmerken

Schrijf je in voor één van de getoonde data of vraag vrijblijvend deze activiteit aan zodat we deze mogelijk opnemen in onze kalender.

Lendal

Wij zijn gesponsord door Lendal en hebben daarom elk type peddel van Lendal beschikbaar. Het mooie van deze peddels is dat je alles kunt wijzigen. Je kan een ander blad aan de steel zetten, zo kun je zelfs links een ander blad bevestigen dan rechts. Dan kun je goed het verschil testen, vooral als je dit blind varend doet. Maar je kunt ook de lengte van de steel instellen, zodat je kan voelen wat het verschil tussen een peddel van bijvoorbeeld 210 en 220 cm is, en alles wat daartussen zit. En natuurlijk de hoek van de peddel bladen, van 0 tot 90 graden, links en rechts. En ook kun je het verschil ervaren tussen een carbon peddel, een polyester peddel of een peddel met 'plastic' bladen.

Andere merken

Hoewel wij door Lendal gesponsord worden, willen we een peddel testdag niet beperken tot dit merk. Als andere peddelmerken mee willen doen kunnen de dealers contact met ons opnemen. We hopen zo bijvoorbeeld merken als Double Dutch, Epic en Werner te kunnen aanbieden voor proefvaren. Want het uitgangspunt is wel dat met elke aanwezige peddel gevaren mag worden.

Privé peddels

Ook privé personen kunnen hun peddel beschikbaar stellen om mee te proefvaren. Wij zorgen voor een goed registratiesysteem, zodat je jouw eigen peddel weer terug krijgt.

Verkiezing

Het mooiste is als iedereen zijn favoriete peddel aangeeft. Er is daarom een registratie aanwezig waar je na je test je favoriete peddel kunt invullen, zodat we achteraf kunnen zien welke peddel de meeste stemmen heeft. We denken nog na over een aardigheidje dat we kunnen verloten onder diegenen die deelnemen aan deze verkiezing.

Kajaks

Je mag met je eigen kajak komen, maar dat hoeft niet. Er zijn zeekajaks van de merken Nigel Dennis en Rockpool beschikbaar voor deze peddel test.

Land Nederland
Regio Gelderland
Aanbieder Zeekajak.NL