Ontmoet ons op de Peddelpraat Winterbijeenkomst op zondag 28 januari 2018

Nigel Dennis Greenlander

Wilt u onze zeekajaks eerst proefvaren ? Dat kan en daar zijn geen kosten aan verbonden. Daarnaast kunt u bij ons, onder voorwaarden, zeekajaks huren en krijgt u de huurprijs terug als u besluit een zeekajak bij ons te kopen.
Nigel Dennis Greenlander
De Nigel Dennis Greenlander laat de traditie van de Inuit herleven. Een traditioneel ontwerp dat snel, koersvast en zeer zeewaardig is.
€  2.990,00

Kenmerken

Kenmerken

Kenmerken

Doelgroep

Vaarders met een kleinere tot gemiddelde lichaamsbouw tot 80 kg.

Ontwerp

De NDK Greenlander is ontworpen vanuit een traditionele Groenlandse knikspant kajak. De vlakke zijkanten ter hoogte van de kuip zorgen voor een zeer goede secundaire stabiliteit. Het voordek heeft drie knikken die bij de voorpunt overgaan in één knik. Het achterdek is vrijwel vlak. Bij het achtersteven loopt het dek sterk op (zie afbeelding). De zeekajak heeft de traditionele kleine ronde kuip (ocean cockpit) (zie afbeelding). De Greenlander zeekano is ontworpen voor comfort en snelheid bij een zeer aantrekkelijk klassiek uiterlijk.

Vaareigenschappen

Men voelt zich één met de zeekajak. Door de scherpe kiellijn vaart de Greenlander koersvast en snel. De kajak reageert goed op opkanten en blijft daarmee goed wendbaar voor de meer ervaren vaarder. Door het lage volume houden lichtere vaarders ook bij harde wind controle over de zeekajak.

Vaartesten

Er is een uitgebreid onafhankelijk testverslag beschikbaar van de Greenlander (Engelstalig).

Lengte (cm) 535
Breedte (cm) 53.5
Diepte (cm) 32.5
Voorluik (liters) ± 64
Cockpit (liters) ± 143
Achterluik (liters) ± 50
Dagluik (liters) ± 33
Diameter voorluik (cm) 24
Diameter achterluik (cm) 24
Diameter dagluik (cm) 18
Ovaal achterluik Nee
Kniebuis / Dekluik Optie
Variabele skeg Ja
Producent Sea Kayaking UK
Herkomst Nee
Verzendgewicht (g) 0.0000