2-delige Steel

2-delige Steel
Met een 2-delige steel mét PaddLok™ of LeverLok™ kan met behulp van PaddLok™ bladen (niet inbegrepen) een vierdelige peddel worden samengesteld.

Bij een 2-delige steel zónder PaddLok™ moeten de bladen aan de uiteinden van elke halve steel gelijmd worden, waarbij een tweedelige peddel onstaat. Met een 2-delige steel kunnen ook oude Lendal bladen (zonder PaddLok™) gebruikt worden voor het maken van een robuuste tweedelige (reserve-)peddel.

Voor de koppeling van de twee halve stelen kan gekozen worden voor LeverLok™, SwitchLok™ of VariPaddLok™.

Kijk op het onderstaande tabblad peddelMAATje© voor meer informatie over de mogelijkheden.

Maximaal aantal karakters 3

* Vereiste velden

€  131,00
Kenmerken

Kenmerken

Kenmerken

Combineren Lendal PaddLok™ stelen

Tweedelige Lendal PaddLok™ stelen zijn onderling uitwisselbaar en combineerbaar.

Binnen PaddLok™, SwitchLok™ en VariLok™ hebben alle deelbare stelen een exact gelijke maatvoering. Bij VariPaddLok™ zijn de verhoudingen tussen de linker- en de rechtersteel aangepast, maar nog steeds volledig uitwisselbaar.

In onderstaande tabel is weergegeven hoe de standaard lengtes van de peddels zijn samengesteld uit een linker- en een rechter steel helft. Hierbij dient opgemerkt te worden dat alle Lendal bladen een lengte hebben van 50,5 cm en de bladen samen 101 cm toevoegen aan de lengte.

Tussenliggende peddel lengtes zijn samen te stellen door de linker- en rechter steel helften te combineren.

Peddel lengte (cm) Custom
Deelbaarheid 2-delig, 4-delig
Systeem PaddLok™, SwitchLok™, VariPaddLok™, LeverLok™
Steel type Recht, Gebogen
Steel materiaal Carbon
Steel diameter (mm) 29.0 (Standaard), 26.5 (Smal)
Draaïng 60°, Custom
Bediening Rechts, Links, Rechts+Links
Demo Ja
Verzendgewicht (g) 0.0000
Producent Celtic Paddles (Lendal)
peddelMAATje©

Details

Celtic® (Lendal®) peddels zijn zorgvuldig ontworpen om de efficiëntie te maximaliseren, maar u haalt dat er niet uit als de peddel niet goed bij u past. Onder een goede pasvorm wordt verstaan: de kortste peddel waarmee de vaarder een efficiënte en effectieve slag kan maken. Hiervoor moet men rekening houden met de afstand tussen de handen en de afstand van de handen tot het water. Behalve de lengte van de peddel is ook de oppervlakte van de peddelbladen van belang. Voor een globale indruk kunt u de onderstaande tabel gebruiken. Daarbij dienen de blauwe lengtematen gelezen te worden in combinatie met de blauwe oppervlaktematen en de rode lengtes in combinatie met de rode oppervlakten.

Lichaam
lengte
(cm)
Peddel lengte (cm) Steel diameter
(advies)
Blad maat Blad vorm en grootte
Small / Medium Large Kinetic Touring Archipelago Nordkapp
185 217 - 222215 - 220 700750 725750Standaard
180 215 - 220212 - 217 700750 725750Standaard
175 212 - 217210 - 215 700 725Standaard
170210 - 215208 - 213 650700 725Standaard
165209 - 214 208 - 213 650700 725Smal of Standaard
160 209 - 214 207 - 212 650700 725Smal
155205 - 210203 - 208 650700 725Smal
Bij Celtic® (Lendal®) is de referentie peddellengte 215cm voor een 'gemiddelde vaarder' in een éénpersoons zeekajak van 52 tot 55cm breed. Een uitgesproken 'lage slag' vereist een iets langere peddel.

Peddel Lengte: Uw keuze van de peddel lengte zal afhangen van uw lichaamslengte, de breedte van de kajak en uw peddel stijl. Een langere peddel zal kleinere bladen hebben en een lagere cadans. Een kortere peddel kan grotere bladen hebben met een hogere cadans. Behalve peddels met een vaste lengte leveren wij ook in lengte instelbare peddels (LeverLok™ en VariPaddLok™).

Rechte of Gebogen Steel: Rechte stelen zijn iets lichter in gewicht en zijn beschikbaar in zowel een standaard als een smalle diameter. Bij een rechte steel kunt u makkelijk uw handen langs de steel verplaatsen. Een gebogen steel is beter voor de polsen en pezen, maar om dit ergonomische voordeel te behalen moet de peddel wel altijd op de juiste positie in de bocht worden vastgehouden.

Celtic / Lendal Straight Shaft Celtic / Lendal Modified Crank Shaft

Draaiing Steel: Celtic® (Lendal®) zeekajak peddels worden standaard geleverd met een draaiing van 60° voor rechtshandig gebruik. Deelbare peddels zijn bovendien vanuit die basispositie van 60° instelbaar tussen 0° en 90° (SwitchLok™). Linkshandige peddels en/of een andere standaard draaiing zijn op verzoek ook leverbaar.

Materiaal Steel: Carbon stelen (75% Carbon / 25% Polyester) zijn stijf en sterk. Indien u een iets flexibeler peddel wilt, dan leveren wij ook een Flexi steel (25% Carbon / 75% Polyester). Een Flexi steel is alleen mogelijk bij 1- of 3-delige peddels.

Dikte Steel: Een smalle steel is geschikt voor mensen met kleine tot middelgrote handen. Een smalle steel is te overwegen bij een handlengte tot 18,5 cm en een handbreedte tot 9 cm. Dit is slechts een leidraad en de persoonlijke voorkeur kan anders uitwijzen.

Vorm Blad en Grootte: Voor toervaren is het van belang een blad te kiezen waar gedurende de hele dag efficiënt mee gevaren kan worden. Grotere bladen (met kortere stelen) komen tot hun recht bij het brandingvaren, het varen in tidal races en bij 'rock hoppen'.

Materiaal Bladen: Carbon bladen zijn de stijfste en lichtste. Glass biedt meer flex in het blad en is iets goedkoper. Het oerdegelijke N12 (Nylon) wordt aanbevolen voor gebruik bij kanoverenigingen en zeekajak centra. Het is ook ideaal voor 'rock hoppen'.

1-, 2-, 3- of 4-Delig: 1-delige peddels zijn de lichtste en u kunt kiezen tussen Carbon of een Flexi steel. Een 3-delige peddel heeft dezelfde steel als een 1-delige peddel, maar u heeft hiermee de mogelijkheid om de bladen te wisselen. Een 2-delige peddel kan dienst doen als reservepeddel op het dek, echter de bladen zitten vast aan de steel. Een 4-delige peddel heeft dezelfde steel als een 2-delige peddel, maar u heeft hiermee de mogelijkheid om de bladen te wisselen. Een 4-delige peddel is eenvoudig mee te nemen als (vliegtuig-)bagage.

Koppelingen: Afhankelijk van uw wensen kan bij deelbare peddels en stelen gekozen worden voor LeverLok™ (instelbare lengte & draaiing), SwitchLok™ (instelbare draaiing) en VariPaddLok™ (instelbare lengte).

Proefvaren: Als u twijfelt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt bij ons ook peddels uitproberen.