Introductie Zeekajakvaren

Introductie Zeekajakvaren
De cursus Introductie Zeekajakvaren biedt dé ideale kennismaking met de zeekajaksport. Of je nu al wel enige kajakervaring hebt of niet, we maken er een leuk weekend van.

De eerste dag besteden we veel aandacht aan bootgevoel en maken we je snel wegwijs in de benodigde vaartechnieken. De tweede dag varen we een mooie tocht waarbij je de zeekajak technieken kunt toepassen en bijschaven.
€ 120,00
Kenmerken

Kenmerken

Kenmerken

Schrijf je in voor één van de getoonde data of vraag vrijblijvend deze activiteit aan zodat we deze mogelijk opnemen in onze kalender.

Inhoud

De volgende technieken komen aan bod: vooruit varen, remmen, achteruit varen, bochten maken met boogslagen, zijwaarts verplaatsen, de lage peddelsteun en varen met wind en golven. Verder leer je om onder water de kajak te verlaten en om weer in je kajak te klimmen met hulp van een andere vaarder.

Ervaring

Om aan deze cursus deel te nemen is geen ervaring nodig.

Uitrusting

Als je geen eigen zeekajak en/of vaarkleding hebt, dan kun je dat bij ons huren voor de duur van de cursus:
- Zeekajakhuur: 30 euro (omvat zeekajak, peddel, spatzeil en zwemvest)
- Kledinghuur: 10 euro (omvat wet-suit en kano-anorak)

Tijd

De cursus omvat 8 lesuren verdeeld over twee dagen, meestal een weekend.

Locatie

De cursus wordt meestal georganiseerd in Zeeland, maar kan overal plaatsvinden waarbij 'groot water' of op zee met enige beschutting beschikbaar is.

Diploma

Als je aan het einde van de cursus de technieken voldoende goed beheerst, dan krijg je het officiële brevet CWO Introductie Kajakvaren.

Leidt op voor niveau KVA
Tijdsduur 8 uur verdeeld over twee dagen
Land Nederland
Aanbieder Zeekajak.NL