Nico Middelkoop

Nico Middelkoop
Nico is de vaste instructeur van Zeekajak.NL en is ook lid van de commissie opleidingen van het CWO en coördineert de opleidingen voor binnenwater. Sinds 2001 is hij ook zeekajak instructeur en open kano instructeur. In 2004 heeft hij samen met Axel Schoevers Zeekajak.NL opgericht.
Kenmerken

Kenmerken

Kenmerken

Jarenlang combineerde Nico fietsen en natuurstudie. Hij fietste over alle wegen in Nederland, maar ook in Nieuw Zeeland en Australië. In 1990 verwisselde hij zijn pedalen voor een peddel. Hij maakte zijn eerste peddelslagen op de Rijn en vestigde al snel het record 'omslaan in de winter'.

Hij begon met kajakvaren bij kanovereniging "de Bovenste Polder" in Wageningen en voer veel op de binnenwateren van Nederland en West-Duitsland. Nog steeds is hij één van de instructeurs binnen die vereniging.

In 1993 pakte hij ook het wildwatervaren op. Dat begon in de Ardennen en de Franse Pyreneeën. Sindsdien heeft hij rivieren gevaren in Frankrijk, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Slovenië en Nepal. Zeekajakvaren begon in 1997. Meestal werd gevaren in Zeeland en de Waddenzee. Maar de laatste jaren ook in Wales, Schotland en Australië. In 2003 heeft hij samen met Axel Schoevers rond Nederland gevaren.

In 1997 deed hij de opleiding kajak instructeur binnenwater. Daarna heeft hij veel instructie gegeven. Meestal voor zijn vereniging en elders in Nederland, maar hij deed dit ook in Wales en Australië voor enkele maanden.

Kwalificaties WSV Instructeur Binnenwater, WSV Instructeur Open Kano, WSV Instructeur Zeevaren
Land Nederland
Regio Gelderland
Locatie Wageningen