Axel Schoevers

Axel Schoevers
Axel organiseert o.a. buitenlandse activiteiten voor Zeekajak.NL, PeddelPraat en de commissie zeekajakvaren van het Watersportverbond. Hij is actief lid van Stichting PeddelPraat.
Kenmerken

Kenmerken

Kenmerken

Na enkele solo bergwandeltochten in het westen en noordwesten van de Verenigde Staten, Canada en Alaska tussen 1988 en 1993 is Axel in 1994 begonnen met kajakvaren. In dat jaar is hij vanuit zijn woonplaats Rijswijk via binnenwater naar de getijdehaven van Noordpolderzijl gevaren; een 21 dagen durende tocht van 650 km.

In 1995 begon hij met zeevaren bij Peddelpraat en heeft sindsdien al hun zeekampen bijgewoond en sinds 2004 is hij (mede-) organisator van het Peddelpraat zeekamp.

Vanaf 1997 organiseerde hij samen met vrienden zeekajak trektochten naar Isle of Mull (1997), Shetland (1998), westkust Chichagof en Yakobi Island in Alaska (1999), Duitse Bocht (2000), Islay (2001), Buiten Hebriden (2002) en de Føroyar (2004). In 2003 heeft hij samen met Nico Middelkoop Rond Nederland met de Zeekajak gevaren; 1241 km in 28 dagen.

Hij fotografeert graag, heeft artikelen geschreven voor Peddelpraat, WSV KanoSport en Sea Kayaker Magazine en geeft lezingen over zijn zeekano reizen. Hij heeft een weblog: Travels with Paddles.

Axel is ook een reizend Level 4 Sea Kayak Coach / Assessor van de British Canoe Union (BCU) en heeft uit dien hoofde instructie gegeven en examens afgenomen in Wales, Schotland, Gibraltar, Jersey, Isle of Man, Verenigde Staten, Baja Mexico, IJsland, Zweden, Denemarken, Australië en Tasmanië.

Kwalificaties WSV Hoofdinstructeur Zeevaren, BCU Level 4 Sea Kayak Coach, BCU Level 4 Sea Kayak Assessor, BCU 5* Sea Leader
Land Nederland
Regio Zuid-Holland
Locatie Rijswijk
Website travelswithpaddles.blogspot.com