Anglesey Zeekajakweek [ZV]

Anglesey Zeekajakweek [ZV]
Anglesey is een eiland in Wales met prachtige rotskusten en grotten dat bovendien een uitdagend vaargebied is voor zeekajakvaarders.

Sterke getijstromen in combinatie met de kustvorm zorgen voor tidal races en overfalls waar bij tochtplanning en navigatie terdege rekening mee moet worden gehouden.

A×el Schoevers organiseert deze 6-daagse activiteit van vrijdag 27 april tot en met woensdag 2 mei 2018.
2018-04-27HolyheadAnglesey, Wales27 apr - 2 mei
Inschrijven

€ 275,00
Kenmerken

Kenmerken

Kenmerken

Schrijf je in voor één van de getoonde data of vraag vrijblijvend deze activiteit aan zodat we deze mogelijk opnemen in onze kalender.

Tochtleiding

De tochtleider is A×el Schoevers. A×el is vaak in Anglesey geweest en is zeer bekend met het vaargebied. Bij 6 of meer deelnemers (maximaal 8) is er ook een assistent tochtleider aangesteld.

Doelstelling

Het plan is om vanuit een basislocatie de eilandkusten met dagtochten te verkennen. Dit geeft ons de mogelijkheid om elke dag de mooiste tocht uit te kiezen die het weer en/of het getij mogelijk maakt. Afhankelijk van de weer- en vaar-omstandigheden staan ook tochten naar/door/in de beroemde Anglesey tidal races en overfalls op het programma.

Het is ook een opleidingsweek, er zal uitleg gegeven worden over tochtplanning en navigatie en je krijgt de gelegenheid je technieken te verbeteren in de golven.

Vereist Niveau

Om mee te kunnen varen dien je minimaal het niveau Zee Vaardigheid te hebben. We zullen de zwaarte van de tochten hierop afstemmen.

Wanneer, wat en waar

Onze uitvalsbasis is Holyhead, waar we op de camping Blackthorn Farm verblijven. Aankomst in de loop van donderdag. De eerste vaardag is vrijdag. De laatste vaardag is woensdag.

Kosten

De reis- en verblijfkosten zijn voor rekening van de deelnemer. Het minimaal aantal deelnemers is 4; het maximaal aantal deelnemers is 8. De kosten van de camping zijn GBP 10,00 per persoon per nacht.

Verwacht niveau ZV
Leidt op voor niveau ZVE
Tijdsduur 6 dagen
Land Verenigd Koninkrijk
Regio Wales
Aanbieder Zeekajak.NL