Schotland Trektocht Skye

Schotland Trektocht Skye
Schotland is voor kajakvaarders bekend om zijn vele kleine eilanden waar sterke stromingen tussendoor gaan en met ruines en kastelen op de eilanden.
€ 250,00
Kenmerken

Kenmerken

Kenmerken

Schrijf je in voor één van de getoonde data of vraag vrijblijvend deze activiteit aan zodat we deze mogelijk opnemen in onze kalender.

Vaargebied

Skye is een eiland ten noordwesten van Fort William. De noordoost- en de zuidkust biedt veel vaarmogelijkheden met prachtige landschappen. De westkust is erg onbeschut.

De vaarmogelijkheden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Een prima gebied als je al een over een redelijke zeekajak ervaring beschikt of al eerder in Schotland gevaren hebt.

Tochtleiding

De tochtleider is Niсo Middelkoop, WSV instructeur zeekajakvaren. Hij is hier vaker geweest en is bekend met het vaargebied.

Doelstelling

Het plan is om met volledige kampeerbagage een trektocht langs het eiland te maken. Via welke route is afhankelijk van de weersomstandigheden. Het eiland is te groot om er in één week volledig rond te varen.

Het is ook een opleidingsweek, er zal uitleg gegeven worden over tochtplanning en navigatie en je krijgt de gelegenheid je technieken te verbeteren in de golven.

Vereist Niveau

Om mee te kunnen varen dien je minimaal het niveau Kajak Vaardigheid B te hebben. We zullen de zwaarte van de tochten hierop afstemmen. Je moet dit jaar wel voldoende gevaren hebben om de dagelijkse afstanden (indicatie: 20 km) af te kunnen leggen.

Wanneer, wat en waar

De ontmoetingsplaats wordt nog bekendgemaakt, maar is waarschijnlijk in Portree. Aankomst in de loop van zaterdag. De eerste vaardag is zondag. De laatste vaardag is vrijdag.

Kosten

De reis- en verblijfkosten zijn voor rekening van de deelnemer. De minimale deelname is vier personen en de maximale deelname is zeven personen.

Materiaal

We gaan ervan uit dat je je eigen zeekajak, kampeer en kook-uitrusting gebruikt. Het is mogelijk om zeekajak, peddel en zwemvest te huren, maar dit moet wel ruim van tevoren bekend zijn in verband met het transport vanuit Nederland of de huur ter plaatse.

Verwacht niveau KVA
Leidt op voor niveau ZV
Tijdsduur 6 dagen
Land Verenigd Koninkrijk
Regio Scotland
Aanbieder Zeekajak.NL