Nigel Dennis Triton

Nigel Dennis Triton
De Nigel Dennis Triton is een snelle tweepersoons zeekajak voor dag- en weekend tochten.
€  4.220,00

Kenmerken

Kenmerken

Kenmerken

Doelgroep

Prestatiegerichte vaarders die sportief met een tweepersoons zeekano willen varen.

Ontwerp

De NDK Triton tweepersoonskayak is ontworpen voor de geoefende tot gevorderde vaarder. De zeekajak is snel en (voor een tweepersoons zeekajak) zeer wendbaar. De vaar eigenschappen van de Explorer hebben als voorbeeld gediend. Een variabele scheg is standaard, maar de kajak kan (optioneel) extra uitgevoerd worden met een roer. De zeekajak heeft vier schotten en drie luiken. De kuip heeft een grote "sleutelgat" opening met dijbeen steunen. Dit geeft perfect bootcontact en toch is snel in- en uitstappen mogelijk als dat nodig is! Het bovendek tussen vóór- en achtervaarder bevat een uitsparing (zie afbeelding) ten behoeve van twee parachute noodsignalen. De Triton kan optioneel (tegen meerprijs) tweedelig worden uitgevoerd.

Vaareigenschappen

De Triton is makkelijk te rollen. Indien de voorvaarder plat op het bovendek vooroverbuigt, dan is de tweezitter zelfs door de achtervaarder alleen te rollen. X-reddingen is redelijk eenvoudig uit te voeren, daar het schot achter elk zitje schuin staat; het water loopt weg als de boeg wordt opgetild. De zeekajak reageert goed op de variabele scheg.

Roer (optie)

Een ieder die de Triton wil gebruiken voor wedstrijden wordt geadviseerd een roer (optie) te laten plaatsen. De zeekano kan zo op koers gehouden worden zonder de peddelslag te hoeven onderbreken, wat bij het bedienen van de variabele scheg het geval is. Een roer wordt ook aanbevolen bij het varen met een windkracht harder dan 5 Beaufort. Het nadeel van een roer is het extra gewicht, de kosten en de over het algemeen grotere kans op beschadiging.

Ervaringen

De Triton wordt regelmatig gebruikt voor Adventure Races. Met de Triton is een record gevestigd door als snelste rond Vancouver Island te varen. Voorts wordt deze tweepersoons zeekajak regelmatig gebruikt voor prestatiegerichte lange afstands (record) oversteken (o.a. de Noordzee en van Anglesey naar Isle of Man).

Lengte (cm) 673
Breedte (cm) 57
Diepte (cm) 34
Kuip (cm) 82
Voorluik (liters) ± 73
Cockpit (liters) ± 147
Achterluik (liters) ± 56
Dagluik (liters) ± 38
Diameter voorluik (cm) 24
Diameter achterluik (cm) 24
Diameter dagluik (cm) 18
Ovaal achterluik Optie
Kniebuis / Dekluik Optie
Variabele skeg Ja
Producent Sea Kayaking UK
Herkomst Verenigd Koninkrijk
Verzendgewicht (g) 0.0000