Ontmoet ons op de Peddelpraat Winterbijeenkomst op zondag 28 januari 2018

Nigel Dennis Romany

Wilt u onze zeekajaks eerst proefvaren ? Dat kan en daar zijn geen kosten aan verbonden. Daarnaast kunt u bij ons, onder voorwaarden, zeekajaks huren en krijgt u de huurprijs terug als u besluit een zeekajak bij ons te kopen.
Nigel Dennis Romany
De Nigel Dennis Romany is een wendbare zeekajak voor dag- en weekend tochten. De kajak blijft betrouwbaar handelbaar in extreem ruwe omstandigheden.

De Romany is een klassieker onder de zeekajaks. De lezers van het internationaal toonaangevende Sea Kayaker Magazine hebben vanaf 2008 onafgebroken (!) de Romany uitgeroepen tot "Best Rough-Water Kayak" en in 2011 ook tot "Best Day/Weekend Kayak". Deze predikaten worden steeds voor een periode van 4 jaar verleend.
€  2.990,00

Kenmerken

Kenmerken

Kenmerken

Doelgroep

Vaarders met een kleinere tot gemiddelde lichaamsbouw tot 80 kg.

Ontwerp

De NDK Romany is in 1993 ontworpen als wendbare zeekano voor dag- en weekend tochten die ook makkelijk hanteerbaar en betrouwbaar blijft in ruw water. Het achterdek is laag voor een makkelijke kenterrol. De kuip heeft een "sleutelgat" opening met dijbeen steunen, zoals die ook algemeen bij wildwater kajaks aanwezig is. Dit geeft perfect bootcontact en toch is snel in- en uitstappen mogelijk als dat nodig is in moeilijke omstandigheden (bijvoorbeeld bij rotskusten en branding). Ook op binnenwater met soms hoge walkanten is de sleutelgat kuip gebruiksvriendelijk. Door de grip die de dijbeen steunen bieden is het bovendien niet altijd meer nodig de zijkanten van het zitje op te vullen voor een beter heupcontact. De zeekajak heeft drie compartimenten. Het dagluik is aan de rechterkant (uit het midden) gemonteerd, zodat dit ook goed bereikbaar is tijdens het varen. Het schot achter het zitje staat schuin, zodat het water er bij x-reddingen al uitloopt als de zeekajak wordt omgedraaid en wordt opgetild; de zeekajak over het dek trekken is niet nodig. De makkelijke omgang en wendbaarheid maken de Romany een ideale zeekajak voor instructeurs.

Vaareigenschappen

De Romany is een korte, licht varende zeekajak die makkelijk wendbaar is en toch goed rechtuit vaart. De zeekajak reageert zeer goed op opkanten, wat het aanleren en toepassen van een juiste vaartechniek bevorderd. De zeekajak vaart heel goed met achterop komende golven. Door het volume in de voorpunt duikt de zeekajak niet in de golven en dit zorgt ervoor dat de zeekano, samen met de goede wendbaarheid, zeer goed surft. De zeekajak blijft ook goed bestuurbaar bij harde wind. Hoewel de Romany ontworpen is voor dag- en weekend tochten heeft deze bewezen ook geschikt te zijn voor vakantie tochten. Voor meerweekse trektochten en expedities is de Explorer aan te bevelen vanwege het hogere pakvolume.

Vaartesten

Er is een uitgebreid onafhankelijk testverslag beschikbaar van de Romany (Nederlandstalig).

Lengte (cm) 485
Breedte (cm) 54
Diepte (cm) 32.5
Kuip (cm) 82
Voorluik (liters) ± 58
Cockpit (liters) ± 140
Achterluik (liters) ± 42
Dagluik (liters) ± 37
Diameter voorluik (cm) 24
Diameter achterluik (cm) 24
Diameter dagluik (cm) 18
Ovaal achterluik Nee
Kniebuis / Dekluik Nee
Variabele skeg Ja
Demo Carbon / Kevlar
Producent Sea Kayaking UK
Herkomst Nee
Verzendgewicht (g) 0.0000

Alternatieven