Zeekajak.NL bestaat 10 jaar !

Anglesey Zeekajakweek

Anglesey Zeekajakweek
Anglesey is een eiland in Wales met prachtige rotskusten en grotten dat bovendien een uitdagend vaargebied is voor zeekajakvaarders.

Sterke getijstromen in combinatie met de kustvorm zorgen voor tidal races en overfalls waar bij tochtplanning en navigatie terdege rekening mee moet worden gehouden.

Nico Middelkoop organiseert deze 6-daagse activiteit van zaterdag 22 tot en met donderdag 27 april 2017.

€ 250,00
Kenmerken

Kenmerken

Kenmerken

Schrijf je in voor één van de getoonde data of vraag vrijblijvend deze activiteit aan zodat we deze mogelijk opnemen in onze kalender.

Tochtleiding

De tochtleider is Niсo Middelkoop, instructeur zeekajakvaren van de Nederlandse Kano Bond. Hij is vaak in Anglesey geweest en is zeer bekend met het vaargebied.

Doelstelling

Het plan is om vanuit een basiskamp de eilandkusten met dagtochten te verkennen. Dit geeft ons de mogelijkheid om elke dag de mooiste tocht uit te kiezen die het weer en/of het getij mogelijk maakt. Afhankelijk van de weer- en vaar-omstandigheden staan ook tochten naar/door/in de beroemde Anglesey tidal races en overfalls op het programma.

Het is ook een opleidingsweek, er zal uitleg gegeven worden over tochtplanning en navigatie en je krijgt de gelegenheid je technieken te verbeteren in de golven.

Vereist Niveau

Om mee te kunnen varen dien je minimaal het niveau Kajak Vaardigheid A te hebben. We zullen de zwaarte van de tochten hierop afstemmen. Je moet dit jaar wel voldoende gevaren hebben om de dagelijkse afstanden (indicatie: 20 km) af te kunnen leggen.

Wanneer, wat en waar

Ons basiskamp is de camping van Anglesey Outdoors nabij Holyead op Anglesey. Aankomst in de loop van zaterdag. De eerste vaardag is zondag. De laatste vaardag is vrijdag.

Kosten

De reis- en verblijfkosten zijn voor rekening van de deelnemer. Het minimaal aantal deelnemers is 4; het maximaal aantal deelnemers is 8.

Verwacht niveau KVA
Leidt op voor niveau ZV
Tijdsduur 6 dagen
Land Verenigd Koninkrijk
Regio Wales
Aanbieder Zeekajak.NL